top of page
steven-kamenar-MMJx78V7xS8-unsplash.jpg

Familie & organisatie opstellingen
 

Wat is een familie-opstelling?

 

Familie-opstellingen is een wetenschappelijk onderbouwde therapeutische methodiek die mensen op de meest efficiënte manier helpt de kwaliteit van hun eigen leven en al hun relaties te verbeteren.

Een familieopstelling is een fascinerend en uniek leerproces. Het schenkt je waardevolle inzichten en een nieuw, verruimd bewustzijn.

Tijdens een familieopstelling wordt duidelijk dat wij verbonden zijn met onze voorouders door banden van loyaliteit. Wij dragen hun onverwerkte emotionele ladingen mee en manifesteren deze onbewust in ons eigen leven – met soms destructieve gevolgen voor onszelf en de mensen om ons heen.

Omdat je tijdens een familieopstelling deze banden van loyaliteit bewust maakt, zijn opstellingen zo effectief. Van zodra je onbewuste verstrikkingen zijn opgelost, ga je merken welke positieve krachten van hun naar jou toestromen. 

Wat kan ik verwachten?

 

Deelnemers getuigen over het algemeen dat een opstelling spanning van hun schouders haalt en hen bevrijdt van het meedragen van emotionele lasten van hun voorouders.

Commentaren als:

  • “Er is iets op zijn plaats gevallen en ik heb nu mijn plaats in mijn leven gevonden”, 

  • “Ik voel na de opstelling meer kracht om de dingen te doen die ik wil doen”, 

  • “Ik heb in mijn relatie een nieuw en liefdevol evenwicht gevonden”, of: 

  • “Na de opstelling is mijn leven in een heel positieve stroomversnelling terecht gekomen” zijn typerend.

Welke thema's kan ik opstellen?

Een aantal voorbeelden van concrete thema's, blokkades of problemen die je kunt opstellen:

  • Fysieke problemen of gezondheidsklachten: Slechte slaap, stress, rugpijn, angst of paniekaanvallen, chronische klachten

  • Relatie problemen: Partner-, ouder-, kind-, familierelaties

  • Organisatie thema's: Blokkades die je tegenhouden om je professionele doel te bereiken

  • Emotionele thema's: Gedrag of overtuigingen die je niet langer van dienst zijn 

 

Wat heb je nodig als voorbereiding voor je eigen opstelling?

 

Je hebt een vraag of een probleem waar je graag helderheid over wenst of iets waar je van af wilt. Het kan zowel om een persoonlijke kwestie als om een relatieprobleem gaan in je privé of werksfeer: angsten, blokkades, fysieke problemen, onzekerheid, onduidelijkheid enz.
Als het je moeilijk lijkt om een duidelijke vraag te formuleren, geen paniek, we helpen je tijdens het intakegesprek om jouw thema helder te krijgen.

 


 

bottom of page